מצלמות IP

כאשר מקימים מערכת מצלמות המבוססת מצלמות רשת IP או כאשר מבצעים מעבר מטכנולוגיית מצלמות אבטחה אנלוגיות למצלמות אבטחה IP, ישנם כמה פרמטרים אשר יש לקחת בחשבון על מנת לבצע מעבר חלק ללא תקלות ובעיות בדרך.

צריך להבין דבר חשוב, בניגוד למצלמות אנלוגיות בהם מגבלת הכבל היא ידוע וברורה, מצלמות אבטחה ה IP פועלות בטכנולוגיה קצת שונה, ויש לשים לב למספר פרמטרים חדשים אשר לא נלקחים בחשבון כאשר בונים מערכת מצלמות אבטחה אנלוגית.

ראשית כל, נסקור את הדברים שעלינו לקחת בחשבון:

מכיוון שמצלמות IP דורשות ידע עיקרי בתקשורת מחשבים, תעבורה ואבטחת מידע, יש צורך בהתייעצות נוספת מלבד טכנאי בתחום מצלמות האבטחה, יש לקחת בחשבון התייעצות עם ממוחה IT ומומחים נוספים בתחום אבטחת המידע – זאת על מנת למקסם את יכולת המערכת ומניעת פריצות לא רצוניות למערכות המידע של הארגון.

ראשית עלינו לתכנן את מבנה הרשת – טיפולוגית הרשת, אשר מתארת בעצם כיצד הרשת בנויה מבחינה פיזית או וירטואלית מכל התקני הרשת. המבנה יכלול את כל המחשבים, מצלמות האבטחה, התקני ההקלטה NVR, שרתי אחסון NAS וכדומה.

וזאת על מנת שתהיה תקשורת איכותית בעלת ניצול מקסימלי – ללא הגבלה או בעיות.

הפרט הנוסף והלא פחות חשוב, הינו נושא הפרטיות ברשת, הרשאות הכניסה ואבטחת המידע, בניגוד למערכת האנלוגית ה"פשוטה" כל ניתוק כבל הרשת מהשרת DVR המרכזי גורם לכך שהרשת תהיה Offilne ומנותקת מרשת התקשורת. החיבור מרחוק אינו יהיה אפשרי יותר וכן האבטחה הרבה יותר קלה מכיוון שיש לנו צורך באבטחת התקן אחד בלבד.
לעומת זאת, כאשר אנחנו בוחרים לתכנן מערכת מצלמות IP, כל התקן זמין ומחובר אונליין לרשת, ולכן במידה של אי אבטחה נאותה של אחד הגורמים תוכל להתאפשר חדירה לרשת המצלמות או גרוע מכך, לרשת המחשבים הכללית. ולכן כאשר משלבים מערכת אבטחה דיגיטאלית IP עם רשת מחשבים קיימים, רצוי לבצע תיכנון מדוייק ביחד עם מנהל אבטחת מידע.

לאחר שבצענו את תיכנון הרשת, והחיבורים, יש לבחור את תשתיות התקשורת עליהן המצלמות יעבדו, ראשית, נבחר את הכבל אשר ישמש להעברת המידע – זרימת הוידאו ברשת, כאשר אנחנו מתכוונים להעברת תשתית חיצונית, נצטרך לבחור כבלים מהיועדים לתנאי חוץ, כאשר התשתיות הן פנימיות נוכל להשתמש בכלבים המתאימים לתנאי פנים.
קיימים מגוון רחב של 
כבלי רשת ותשתיות תקשורת – כדוגמת CAT5e, CAT6, CAT7 נבחר את התשתיות המתאימות ביותר (והמשתלמות ביותר) על ידי הבנה של רוחב התעבורה הדרוש לנו והמרחקים אותם נעביר, בנוסף לכף ניקח בחשבון את התרחבות המערכת העתידית

לדוגמה- במידה ואנחנו מעבירים כבל תקשורת פנימי למרחק קצר – ללא השחלות בצנרת, או כאשר הציוד שלנו מגיע לקצבים נמוכים – 10Mbps (מליוני סיביות בשנייה) או – 100Mbps – ציוד הנתבים או מגבלה בחיבור המצלמות, אז כנראה שאין צורך להעביר כבל יקר וככל הנראה כבל CAT5e אמור להספיק לנו,
אך במידה ואנחנו מעבירים תעבורה גדולה הכוללת מספר סוויצים המחוברים בינהם או כאשר אנחנו מעבירים כבלים בהתקנה חיצונית, נשקול העברת תשתיות מסוג CAT7 – לקבלת קו נקי מרעשים או אפילו כבלים אופטיים.

ציוד הרשת חייב להיות מתאים לכמות העמוס בתעבורה העוברת אליו מן המצלמות, שימוש בסוויטש שאינו מסוגל לעמוד בקצב העברת מידע גבוה, עלול לגרום לקריסות דחופות של הרשת וניתוקים חוזרים מהמצלמות. במידה והמצלמות מוזנות על ידיהסוויצים (נתבים) באמצעות PoE, יש לקחת בחשבון את נפח ההספק שהסוויץ מסוגל להפיק ולחשב עם צריכת המצלמות, וכמובן שיש לקחת בחשבון את מגבלות המרחק.

נסכם זאת כך: בגלל מרכבתו של הנושא והעלויות הגבוהות של הציוד, תכנון נכון ומדויק הכרחי לביצוע פרויקטים מוצלחים

למאמר המקורי – מצלמות אבטחה IP

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.